• June 20, 2019
  • by Regatta IT
  • 768

3 ediții încheiate ale unui eveniment creat cu și pentru pasionații de tehnologie par să fi fost doar “încălzirea” pentru cea de-a patra competiție de sailing Regatta IT.

Regatta IT is the best place to start for
newcomers, you learn on fast forward,
comparing to regular cruising, the parties are
fabulous, the boats are awesome and
everybody gets a present. It’s also extremely
cheap for what you get.

Cosmin Văcăroiu, Stockberry

A pornit de la ideea de a oferi developerilor și mediului de business IT o altfel de interacțiune, o provocare la adrenalină, un plus de energie, o formă de cunoaștere și de autocunoaștere, așa cum nu a existat, până acum, într-un domeniu tehnic.

Departe de clădirile corporate și de agitația orașelor, de 3 ani, aproape 200 de programatori, manageri, specialiști HR și oameni de marketing din companii de IT acceptă provocarea de a fi parte dintr-o competiție de sailing, desfășurată la marina Limanu. Deși conceptul evenimentului este unul relaxat, o comisie de arbitraj și un comitet de cursă veghează ca fiecare ediție a Regattei IT să se desfășoare conform unui regulament, iar cei mai buni să urce pe podiumul evenimentului.

Participanții sunt amatori, cei mai mulți dintre ei dobândind experiență strict prin participarea constantă la acest eveniment; tot ce contează este voia bună și spiritul de echipă.

În ce constă Regatta IT?

  • Participanții pot alcătui un echipaj de maxim 9 persoane, din cadrul companiei în care lucrează sau prin invitarea colaboratorilor, partenerilor sau clienților. Skipperul, cel care dă direcția în competiție, este asigurat de echipa Softlead, organizatorul evenimentului.
  • Timp de 2 zile, în perioada 7-8 septembrie 2019, în portul Life Harbour Limanu, începe un festival de sailing, bună dispoziție și socializare.
  • În cele 2 zile, participanții vor avea ocazia să participe la sesiuni de training și de antrenamente pe apă (sâmbătă), urmate de competiția propriu-zisă, ce va avea loc duminică.
  • Întreaga competiție va fi monitorizată de comitetul de cursă, format din cei mai prietenoși arbitrii, de la Seanergya Academy, care vor aplica regulile oficiale de navigație și ne vor furniza rezultatele finale și echipajele premiate pe podium.
  • Competiția este una amicală, cu și pentru amatori. Deși avem echipaje care au descoperit yachting-ul prin edițiile anterioare ale Regattei IT, nu avem printre noi echipaje complete care să participe la competițiile naționale.

Cum a fost la Regatta IT 2018?